wstęp 100 zł
na miejscu w dniu wydarzenia

zapisy

szczegóły
Informacja Kulturalna
ul. Dąbrowszczaków 3
(wejście od ul. Mrongowiusza)
tel.: (89) 522 13 70

facebook wydrukuj zgłoś błąd

W dobie chronicznej pauperyzacji klasy średniej proponujemy kulinarne remedium. W naturalnej kuchni z Tyglem Warmińskim nauczymy Was pitrasić delikatesy z dzikich roślin jadalnych. Które rośliny można jeść na surowo? Które zaś potrzebują obróbki termicznej? Jak odróżnić rośliny jadalne od tych, które lepiej omijać? Wszystkiego dowiecie się podczas ekologicznych warsztatów żywieniowych z chwastami w roli głównej.

Warsztaty będą wegetariańskie lub wegańskie (prosimy o zaznaczenie opcji podczas zapisów).

Pozostałe spotkania z cyklu: 21 maja, 12 czerwca, 26 czerwca.

I TY MOŻESZ ZOSTAĆ CHWASTOŻERCĄ…